Bert Bakker, bestuurslid-internist, overleden

Met groot verdriet en verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het plotselinge overlijden op 2 juli 2023 van ons erelid
Bert Bakker, internist (i.r.)

Vanaf de oprichting van de clozapinepluswerkgroep 25 jaar geleden was hij lid van ons bestuur. Als internist was Bert onmisbaar vanwege zijn expertise over het ontstaan en de behandeling van ongewenste effecten van clozapine. De werkgroep schreef een richtlijn voor passende maatregelen om bijwerkingen en complicaties zoveel mogelijk te beperken. Zonder Bert was dat onmogelijk geweest. Hij schreef samen met de werkgroep diverse artikelen, gaf talrijke voordrachten en adviseerde psychiaters, verpleegkundigen, patiënten en familieleden bij hun vragen over dit bijzondere medicijn.

Bert was vol humor, een bevlogen arts en bijzonder toegankelijk voor zowel zijn patiënten als collega’s. Al deze jaren verrichte hij deze werkzaamheden onbaatzuchtig en in zijn vrije tijd. Ook na zijn pensionering bleef hij zich voor de goede zaak onverminderd inzetten. Hiermee heeft hij niet alleen mensenlevens gered, maar ook de kwaliteit van de levens van zeer veel mensen die lijden onder hun psychose aanzienlijk helpen verbeteren.

Wij zijn Bert voor zijn onmisbare inbreng enorm dankbaar en wensen familie en vrienden alle sterkte toe bij het dragen van dit grote verlies.